Van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december 2019 vindt International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Op verschillende locaties in de stad Amsterdam zijn documentaires van allerlei genres te zien. IDFA is het grootste documentairefestival ter wereld.

De films die tijdens IDFA te zien zijn, worden geselecteerd uit zo’n 3300 inzendingen. Aan de hand van de criteria vorm, inhoud en overdracht maken verschillende jury’s een selectie films. “IDFA zoekt naar documentaires die stilistisch interessant of vernieuwend zijn, die maatschappelijk relevant zijn en die erin slagen duidelijk te communiceren met hun publiek”, aldus de organisatie.

De kern van de programmering van IDFA, waar meer dan 300 films te zien zijn, wordt gevormd door de Competitieprogramma’s. De Competitieprogramma’s bestaan uit negen categorieën: Feature-Length Competition, Mid-Length Competition, First Appearance Competition, Digital Storytelling, Immersive Non-Fiction, Dutch Documentary, Short Documentary, DocLab Competition en Kids & Docs Competition. Per competitie worden maximaal vijftien documentaires geselecteerd door een internationale jury.

Ammodo ondersteunt de Competitieprogramma’s om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van getalenteerde filmmakers en de vertoning van kwalitatief hoogwaardige creatieve documentaires.

idfa.nl

International Documentary Filmfestival Amsterdam 2018, Award Show in de Stadsschouwburg. Foto: Nichon Glerum