Voor het eerst in Europa is er een overzichtstentoonstelling van de Mexicaanse kunstenaar Carlos Amorales te zien. In het Stedelijk Museum Amsterdam opent eind november 2019 de tentoonstelling Carlos Amorales – The Factory.

De tentoonstelling geeft een beeld van het werk van een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars. The Factory richt zich op Amorales’ oeuvre vanaf het midden van de jaren negentig tot het meest recente werk dat de kunstenaar speciaal voor de tentoonstelling maakte. In veertien zalen zijn ruimtelijk werk, installaties, schilderingen, tekeningen, video’s, druksels, weefsels, animaties en geluidswerken te zien.

Martijn van Nieuwenhuyzen, conservator van de tentoonstelling: “Ik volg het werk van Carlos Amorales sinds zijn Amsterdamse jaren. Toen ik hem begin vorig jaar in Mexico City opzocht raakte ik opnieuw onder de indruk van zijn veelzijdige praktijk en van de intelligente wijze waarop hij balancerend op de fijne lijn tussen het esthetische en het sociaal-politieke een veelheid aan onderwerpen voor het voetlicht brengt: de rollen die de kunstenaar binnen en buiten de kunstwereld kan aannemen, de ervaring vreemdeling te zijn in een onbekende cultuur, de oneindige kneedbaarheid van taal en de aan het absurdisme grenzende beeldstroom van het internet.”

Ammodo ondersteunt de tentoonstelling om bij te dragen aan de publieke ontsluiting van het werk van Carlos Amorales. Carlos Amorales – The Factory is te zien van 23 november 2019 tot en met 17 mei 2020.

www.stedelijk.nl

Carlos Amorales, Orgy of Narcissus, 2019