Op 15 juni 2016 is de nominatieronde voor de tweede Ammodo KNAW Award van start gegaan. De Ammodo KNAW Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan internationaal erkende mid-career wetenschappers die werkzaam zijn in Nederland en maximaal vijftien jaar geleden zijn gepromoveerd. De Award bestrijkt alle wetenschappelijke disciplines, verdeeld in vier domeinen: Biomedical Sciences, Humanities, Natural Sciences en Social Sciences. Acht wetenschappers (twee wetenschappers per wetenschapsdomein) ontvangen elk een bedrag van 300.000 euro dat zij kunnen besteden aan fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

De kandidaten kunnen worden genomineerd door colleges van bestuur of faculteitsdecanen van alle Nederlandse universiteiten, directeuren van Nederlandse onderzoeksinstituten, ten minste drie gezamenlijk handelende leden van de KNAW en/of De Jonge Akademie en het bestuur van het Landelijk Netwerk voor Vrouwelijke Hoogleraren.

In 2015 heeft Ammodo in samenwerking met de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) de Ammodo KNAW Award ingesteld om fundamenteel wetenschappelijk onderzoek te stimuleren.

De deadline voor het insturen van nominaties is 15 september 2016, 24:00 uur.

Meer informatie over de Ammodo KNAW Award

Direct naar het nominatieformulier