« terug naar overzicht

Talentontwikkeling

De Nationale Opera (DNO) is het grootste operagezelschap van Nederland en brengt toonaangevende en vernieuwende operaproducties die ook internationaal tot de top behoren.

Workshop Lucia di Lammermoor

In de periode 2014-2016 gaat DNO van start met een nieuw programma voor jonge talentvolle artiesten Talentontwikkeling. De brug van jong talent naar de wereldtop van De Nationale Opera. Het programma is tot stand gekomen omdat blijkt dat jonge operazangers, regisseurs, dirigenten, theaterontwerpers, co-repetitoren en dramaturgen, met de potentie om succesvol in de operapraktijk te werken na hun opleiding moeilijk aansluiting kunnen vinden bij de professionele beroepspraktijk.

DNO ziet het, als internationaal opererend operagezelschap, als één van haar belangrijkste taken om activiteiten op het gebied van talentontwikkeling te ontplooien en hiermee de kloof tussen opleiding en beroepspraktijk te verkleinen. Het ondersteunen van nieuw talent zorgt er ook voor dat  DNO in goede verbinding blijft met de nieuwe generatie artiesten en deze voorbereidt voor internationaal niveau. DNO besteedt op drie verschillende manieren aandacht aan talentontwikkeling. Allereerst zorgt de actieve betrokkenheid en begeleiding van professionals uit de beroepspraktijk voor kennisoverdracht aan jonge artiesten. Ten tweede realiseert de organisatie specifieke activiteiten waarin jonge artiesten op hoog niveau professionele ervaring kunnen opdoen. Ten derde creëert DNO structureel ruimte en uitdagingen voor talentvolle artiesten bij de reguliere activiteiten.

Vivier, Kopernikus

Het programma omvat onder andere een serie van zes operaproducties die in de periode 2014-2016 zullen worden uitgevoerd door jong talent. Het gaat hierbij om een programmering van zowel hedendaagse opera’s als bekende klassiekers. Jong talent kan zo onder begeleiding podiumervaring opdoen. Ook zal operatalent in vele workshops intensief gecoached en getraind worden Afhankelijk van het type activiteit kunnen zowel zangers, instrumentalisten, dirigenten, dramaturgen, decorontwerpers, kostuumontwerpers, lichtontwerpers en regisseurs aan het traject deelnemen.

Ammodo steunt DNO omdat zij met het ontwikkelingstraject een bijdrage levert aan de ontwikkeling van jong operatalent.

www.dno.nl

« terug naar overzicht