Gisteren is voor de derde keer de Ammodo Science Award uitgereikt. Tijdens de feestelijke avond in Internationaal Theater Amsterdam namen acht laureaten hun award in ontvangst. De winnaars van de Ammodo Science Award 2019 zijn Teun Bousema en Jacco van Rheenen (Biomedical Sciences), Nadine Akkerman en Ewout Frankema (Humanities), Toby Kiers en Stephanie Wehner (Natural Sciences), Lenneke Alink en Birte Forstmann (Social Sciences).

Directeur van Ammodo, Juliette de Wijkerslooth, opende de avond en benadrukte het belang van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en het werk dat de laureaten doen. “Het verkennen van onbetreden paden kan tot een overwacht en spectaculair vergezicht leiden. Want om ergens uit te komen waar nooit eerder iemand kwam, moeten onderzoekers zich op onbekend terrein begeven. We zijn dan ook trots dat we de laureaten de gelegenheid kunnen geven om ongedwongen hun nieuwsgierigheid te volgen.”

Het werk van de laureaten werd tijdens de avond belicht in video’s die inzicht geven in het vakgebied en het onderzoek van de laureaten. De video’s zijn hier te bekijken: