Stichting Ammodo is op zoek naar een Programmamanager Architectuur

 

De Organisatie

Stichting Ammodo is een ambitieuze, professionele en onafhankelijke goededoelenorganisatie die de ontwikkeling van kunst en wetenschap stimuleert. Vanuit de visie dat kunstenaars, wetenschappers en architecten een belangrijke bijdrage leveren aan de vernieuwing van de maatschappij, biedt Ammodo ruimte aan de ontwikkeling van kunst, architectuur en wetenschap. Met een 20-tal enthousiaste en gemotiveerde collega’s ondersteunt Ammodo toonaangevende kunstprojecten, initiatieven in sociale en ecologische architectuur en hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. Ook produceert Ammodo documentaires om zichtbaarheid te geven aan de pioniers in deze velden.

Momenteel breidt Ammodo haar activiteiten uit naar het architectuurveld met een nieuwe internationale architectuurprijs, de Ammodo Architecture Award (AAA). In totaal zullen er jaarlijks 43 prijzen worden uitgereikt in drie verschillende categorieën. Dit zijn:

AAA for Local Scale

Het aanmoedigen van talent en sociale architectuur en het creëren van een kennisnetwerk:
– Categorie: bottom up, architecture without architecture
– Nomineren: gebouw, ruimtelijk project, onderzoek, idee of samenwerking
– Prijzen: 20x5k en een plek op de website

AAA for Social Engagement

Het aanmoedigen van jonge ontwerpers A, S & L (mid-career, high potential) die zich richten op innovatieve en sociale architectuur en het creëren van een kennisnetwerk:
– Categorie: potentieel talent
– Nomineren: gebouw, ruimtelijk project, onderzoek, idee of samenwerking
– Prijzen: 20x50k en een plek op de website

AAA for Social Architecture

Het aanmoedigen van toptalent en het creëren van impact door een excellent, sociaal architectonisch gebouw of ruimtelijk project te nomineren:
– Categorie: toptalent
– Nomineren: gerealiseerd gebouw / ruimtelijk project
– Prijzen: 3x150k en een plek op de website

Een integraal onderdeel van de AAA is het opbouwen van een Kennisplatform met een website waarop de winnende projecten worden vermeld. Hierdoor ontstaat een rijk archief van voorbeeldprojecten. Na een paar jaar zal er een sterk netwerk en bereik zijn ontstaan. Om deze nieuwe activiteit op te zetten en verder vorm te geven zoekt Stichting Ammodo een enthousiaste, inhoudelijk gedreven en ervaren Programmamanager Architectuur die leiding gaat geven aan de internationale positionering en implementatie van de AAA.

 

De Functie

De nieuwe Programmamanager is, in nauwe samenwerking met de Programmaexpert Architectuur en de Projectmedewerker Architectuur, medeverantwoordelijk voor het formuleren en implementeren van de AAA. In deze rol ligt de nadruk op het bijhouden van de ontwikkelingen, én het onderhouden en verder uitbouwen van het netwerk van Ammodo, binnen het internationale architectonische veld.

De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het:

– Implementeren van de AAA.
– Inventariseren, bijhouden en onderzoeken van ontwikkelingen op het gebied van onderzoek in het internationale architectonische veld, met name in dat van de sociale en ecologische architectuur.
– Opbouwen, onderhouden en verder uitbouwen van het Ammodo-netwerk binnen het internationale architectonische veld.
– Bezoeken van netwerkrelaties (ambassadeurs) in binnen- en buitenland, relevante congressen en bijwonen van lezingen.
– Begeleiden van het nominatie- en selectieproces en de uitreiking van de AAA.
– Opstellen van reglementen en ontwerpen van nominatieformulieren.
– Monitoring en evaluatie van de projectplannen van prijswinnaars.
– Samenstellen van adviescommissies en benaderen van de leden van de adviescommissies.
– Onderhouden van contacten met de adviescommissies, ambassadeurs, het Ammodo netwerk en stakeholders in het internationale architectonische veld.
– Aansturen van de communicatie rondom het architectuurbeleid.

De ideale kandidaat beschikt over:

– Een afgeronde academische opleiding: TU Bouwkunde of Academie van Bouwkunst; Architectuurgeschiedenis is een pré.
– Tenminste 7 jaar relevante werkervaring in het architectonische veld (ontwerpbureau, universiteit, onderzoeksinstituut, journalistiek of overheid).
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
– Een relevant internationaal netwerk.
– Aantoonbare interesse in sociale, ecologische architectuur.

Persoonlijkheidskenmerken

– Energiek en ambitieus: is enthousiast en vindingrijk; legt de lat hoog; houdt vakkennis up-to-date; heeft een open blik op de wereld en een brede interesse in de ontwikkeling van kunst, architectuur en wetenschap.
– Uitstekende organisator: neemt initiatief, is een zelfstarter, regelt activiteiten en events met oog voor details, onderscheidt hoofd- en bijzaken, is stressbestendig.
– Creatief en ondernemend: staat open voor nieuwe dingen, ziet en benut kansen en weet deze succesvol te ontwikkelen; is opmerkzaam, durft buiten de gebaande paden te denken en handelen, toont moed, lef en durf.
– Communicatief, sociaal vaardige netwerker: maakt soepel verbinding met mensen op allerlei niveaus in binnen- en buitenland, onderhoudt bestaande relaties; communiceert op niveau met architecten, bestuurders en beleidsbepalers.
– Integer: beschikt over een intrinsieke betrouwbaarheid, is oprecht en houdt zich aan zijn/haar woord, heeft geen verborgen agenda, is waarden-gedreven, ook onder druk.
– Kordaat: is doortastend, vastberaden en besluitvaardig, kan na grondig onderzoek beslist optreden, richting geven en mensen daarin meenemen.
– Samenwerkingsgericht: werkt graag samen, creëert draagvlak bij betrokken partijen, dient de belangen van de ander én het algemeen belang.

Het kantoor van Ammodo is gevestigd in SPACES de Walvis in hartje Amsterdam.

Voor deze positie is een marktconform salaris beschikbaar, inclusief een secundair arbeidsvoorwaardenpakket. In deze rol bestaat de mogelijkheid om 4 dagen per week te werken. De werkomgeving is informeel met inhoudelijk gedreven collega’s in een zeer
gemotiveerd, betrokken en enthousiast team.

 

Contact

Heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met Dorien Wietsma van DMW Consultancy BV.
T: 06 1100 7197
E: dorien@dmwconsultancy.nl