Stichting Ammodo is op zoek naar een Programmamanager Documentaires voor verdere uitbreiding van het Ammodo Docs-team. Jaarlijks brengt Ammodo ongeveer 6 nieuwe films uit en werkt daarmee aan een groeiende, voor iedereen toegankelijke collectie documentaires over diverse hedendaagse uitdagingen, waar de Programmamanager Documentaires een belangrijke rol in heeft.

Over Ammodo​

Stichting Ammodo stimuleert kunst, architectuur en wetenschap. Samen met gerenommeerde partners initieert, ontwikkelt en ondersteunt Ammodo grensverleggende projecten binnen de beeldende kunst, podiumkunst, wetenschap en architectuur. Daarnaast produceert Ammodo de documentaire serie Ammodo Docs. Ammodo Docs is een serie artistieke korte documentaires over originele denkers binnen architectuur, wetenschap en de kunstwereld. Ammodo Docs worden gemaakt door gerenommeerde Nederlandse filmmakers in coproductie met diverse producenten.  ​

 

Verantwoordelijkheden​

Ter aanvulling op het huidige team is Ammodo op zoek naar een Programmamanager Documentaires.

Als Programmamanager Documentaires ben jij samen met het Ammodo Docs-team verantwoordelijk voor alle fases binnen het Ammodo Docs-project. Je werkt hiervoor samen met de Programmaexpert Documentaires, de Projectmedewerker Documentaires en het Hoofd Documentaires van Ammodo.

In samenspraak met de Hoofden Architectuur, Kunst en Wetenschap wordt bepaald welke architecten, wetenschappers en kunstenaars benaderd zullen worden als personage voor de documentaires. In samenspraak met de betrokken co-producenten vindt de matching van de onderwerpen en de filmmakers plaats. Samen met de Programmaexpert Documentaires en het Hoofd Documentaires houd je je bezig met de curering van Ammodo Docs.​

Je bent verantwoordelijk voor de offline en online distributie, marketing en communicatie van Ammodo Docs op strategisch en operationeel niveau, met als doel om de documentaires te positioneren en distribueren in binnen- en buitenland. Dit behelst de organisatie van premières en launches, organiseren van programmering, het opbouwen en onderhouden van contacten met distributeurs en omroepen, het verzorgen van de online distributie (website en YouTube) en de festivalstrategie. Op het gebied van marketing en communicatie werk je nauw samen met het communicatieteam van Ammodo.

 

Functie-eisen​

– Je hebt aantoonbaar ervaring in en gevoel voor relatiemanagement en het onderhouden van een breed netwerk waarbinnen veel verschillende belangen spelen (externe bureaus, omroepen, samenwerkingspartijen, co-producenten en personages).​

– Je bent medeverantwoordelijk voor projectplanning en budget, waarbij je een groot verantwoordelijkheidsgevoel kent, goed overzicht houdt, organisatorisch van je sterke kant laat zien en je flexibel opstelt om tot een goed resultaat te komen.​

– Je hebt ruime ervaring binnen de documentairewereld bij voorkeur met productie, (online & offline) marketing, communicatie en distributie.

– Je bent sterk in het bouwen en uitbreiden van een netwerk in het binnen- en buitenland, met partners zoals sales-agents, distributiepartijen en filmfestivals.

– Je herkent kansen op het vlak van distributie en op het vlak van impact en outreach-productie. Je hebt een neus voor het vinden van publicitaire aanknopingspunten bij uitbreng van de documentaires en hebt kennis van marketing(campagnes), communicatie en de inzet van social media. ​

– Je bent organisatiesensitief en creëert snel een breed begrip van het werk binnen Ammodo, waarbij je dit vertaalt naar de mogelijke impact voor Ammodo Docs.

 

Kwalificaties

– WO werk- en denkniveau

– Minimaal 6 jaar relevante werkervaring binnen de documentairewereld (bijv. als freelancer, distribiteur, programmeur of producent)

– Interesse in en aantoonbare affiniteit met kunst, wetenschap en architectuur

– Visie op het ontwikkelen van documentaires, distributie en publieksbereik

– Ervaring met online en offline marketing en communicatie

– Ervaring in copywriting is een pré

– Uitstekende communicatieve vaardigheden

– Uitstekend gevoel voor sociale verhoudingen en een teamplayer

– Sterke organisatorische kwaliteiten, praktisch en gestructureerd

– Zelfstandige en flexibele werkhouding

– Resultaatgericht en besluitvaardig

– Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal

 

Wij bieden

– Informele omgeving met gedreven inhoudelijke collega’s

– Professionele onafhankelijke organisatie met ambitie

– Zelfstandige rol op een jong project met een betrokken team

– Werkplek in het centrum van Amsterdam

–  +/- 24-32 uur per week

– Marktconforme arbeidsvoorwaarden

 

Procedure

Ben je enthousiast geraakt, stuur dan uiterlijk 22 september een e-mail met CV en motivatie naar vacatures@ammodo.org. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

www.ammodo.org

www.ammododocs.org