Ammodo zoekt een Programma-expert Documentaires
voor +- 16 uur per week
Sluitingsdatum: 01-05-2021

 

Stichting Ammodo stimuleert kunst en wetenschap. Samen met gerenommeerde partners initieert, ontwikkelt en ondersteunt Ammodo grensverleggende projecten binnen de beeldende kunst, podiumkunst en wetenschap. Daarnaast ontwikkelt Ammodo samen met gerenommeerde producenten een documentaire serie met korte documentaires van 15 minuten over kunstenaars en wetenschappers gemaakt door de beste Nederlandse documentairemakers.

Ter ondersteuning van het team is Ammodo op zoek naar een

Programma-expert Documentaires
+- 16 uur per week

Je werkt samen met de Programmanager Wetenschap & Documentaires en bent verantwoordelijk voor alle fases binnen het documentaireproject. Je selecteert in samenspraak met de Programmamanager Wetenschap & Documentaires en de Programmamanager Kunst de wetenschappers en kunstenaars die benaderd zullen worden. Je denkt mee over en draagt zorg voor de selectie van de documentairemakers. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het projectmanagement samen met de projectmedewerker documentaires. Dit houdt in het organiseren van de matching van de onderwerpen en de makers, de planning van de producties en het aansturen van de producties samen met de projectmedewerker en de producenten, het contact onderhouden met alle betrokken partijen, het opzetten van een platform samen met de communicatiemedewerker van Ammodo en het opzetten van een distributiestrategie.

Algemeen:

– Projectmanagement documentaires
– Distributie documentaires
– Communicatie rondom documentaires

Werkzaamheden:

– Volledige verantwoordelijkheid voor de projectplanning. Uitvoering in samenwerking met de projectmedewerker (maken van afspraken, bewaken van voortgang, vooruitdenken)
– Opzetten van een platform (website) en samen met de communicatiemedewerker de serviceproviders aansturen voor het realiseren van het platform en onderhouden van het platform
– Opzetten van een distributiestrategie en het aansturen en het uitvoeren van de distributiestrategie samen met de projectmedewerker
– Identificeren van de onderwerpen en de makers en verantwoordelijk voor het matchingsproces (maker-onderwerp)
– Inhoudelijk verdiepen in onderwerpen en makers
– Verantwoordelijk voor initiëren van premières en events en uitvoering daarvan met de communicatiemedewerker en de projectmedewerker

Profiel:

– Wo-werk- en -denkniveau
– Aantoonbare ruime ervaring en een verworven positie binnen de documentairewereld (bijvoorbeeld als freelancer, maker, programmeur of producent)
– Interesse in en aantoonbare affiniteit met kunst en wetenschap
– Visie op het ontwikkelen van documentaires en distributie daarvan
– Uitstekende communicatieve vaardigheden
– Sociaal en representatief
– Organisatorische kwaliteiten en originele creatieve ideeën passend bij de organisatie
– Zelfstandige en flexibele werkhouding
– Resultaatgericht en besluitvaardig
– Het vervullen van een voortrekkersrol past je
– Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal

Aanbod:

– Informele omgeving met inhoudelijk gedreven collega’s
– Professionele onafhankelijke organisatie met ambitie
– Zelfstandige rol op een nieuw project in een betrokken team
– Werkplek in het centrum van Amsterdam
– +- 16 uur per week
– Marktconform salaris

 

Ben je enthousiast geraakt, dan ontvangen we graag vóór 1 mei 2021 een e-mail met cv en motivatie op info@ammodo.org met als onderwerp: “Sollicitatie Programma-expert Documentaires”.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.