Veris Investments B.V. & Stichting Ammodo zijn vanwege de groei van afgelopen jaren en de wens voor verdere professionalisering van de HR-organisatie op zoek naar een Head of HR. Twee organisaties onder één paraplu die vanaf voorjaar 2023 gevestigd zijn op het Westergasterrein in Amsterdam.

 

Veris Investments

Veris Investments is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die equity investeringen doet in bedrijven die actief zijn in de voedselketen in Sub-Sahara Afrika. Door deze investeringen draagt Veris Investments bij aan het vergroten van de voedselzekerheid in deze Afrikaanse regio.

 

Stichting Ammodo

Ammodo is een goede-doelen-organisatie die de ontwikkeling van kunst, architectuur en wetenschap stimuleert. Ammodo ondersteunt toonaangevende kunstprojecten, initiatieven in sociale en ecologische architectuur en hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. Ammodo maakt het mede mogelijk dat kunstenaars, architecten en wetenschappers een belangrijke bijdrage leveren aan vernieuwing in de maatschappij.

Beide organisaties bestaan reeds 10 jaar en momenteel werken er zo’n 30 mensen. De cultuur is professioneel, ambitieus en zakelijk. Tevens wordt er met veel plezier gewerkt: de maatschappelijke betrokkenheid is nauw verweven in beide organisaties en er is veel (vak)kennis aanwezig. Vanwege de groei van de afgelopen jaren is de wens voor verdere professionalisering van de HR-organisatie ontstaan.

 

Head of HR

In deze rol kom je in aanraking met alle HR-thema’s van de organisaties. De rol is drieledig: ten eerste ben je verantwoordelijk voor het verder opzetten, implementeren en professionaliseren van de HR-organisatie. Ten tweede ben je sparringpartner van het management en adviseer je hen op alle HR-thema’s waar de organisaties mee te maken krijgen, inclusief HR-aspecten van de portfolio companies van Veris Investments. Ten derde ben jij het aanspreekpunt voor de medewerkers betreft alle HR-gerelateerde zaken.

Bij het opzetten van de HR-organisatie behoren de standaard HR-aandachtgebieden: een nieuw HR-systeem, functie- en salarishuis, salarisadministratie, arbeidsvoorwaarden, ontwikkelgesprekken, opleidingen, werving & selectie, onboarding en verzuim & arbeidsrecht. Het is aan jou om dit afgestemd op de vraag en behoeften van jouw stakeholders vorm te geven, te ontwikkelen en implementeren.

Je adviseert het management op alle HR-terreinen. Je signaleert trends en uitdagingen en samen met je stakeholders werk je aan de formulering en implementatie van pragmatische HR-oplossingen. Ook coach en begeleid je de medewerkers op alle HR-aspecten.

De rol van Head of HR is een mooie kans voor iemand met een stevig HR-trackrecord die graag de HR-lijnen uitzet, impact maakt en resultaten wil boeken. Je bent zowel strategisch als operationeel bezig en je voelt je thuis in een professionele en zakelijke omgeving waar senior professionals werken die inhoudelijk gedreven zijn en zich reeds bewezen hebben in hun vak.

 

Profiel

– Je hebt minimaal 8 jaar werkervaring in het HR-veld, bij voorkeur in de zakelijke dienstverlening zoals consultancy of de financiële sector.

– Je bent in staat een HR-organisatie te ontwikkelen en implementeren afgestemd op de specifieke vragen en behoeften van de stakeholders.

– Je bent ambitieus en acteert graag op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

– Je bent een stevige persoonlijkheid en hebt goede communicatieve vaardigheden. waarbij je je soepel weet te verbinden met je gesprekspartner en tegelijkertijd vanuit jouw HR-expertise en ervaring ook de minder populaire onderwerpen weet aan te kaarten.

– Je bent zorgvuldig, neemt weloverwogen beslissingen en hebt oog voor detail.

– Je voelt je prettig in een zakelijke, inhoudelijk gedreven en professionele omgeving

– Je hebt de wens te werken voor een kleinere organisatie, die impact gedreven is en waar altijd genoeg te doen is.

– Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Arbeidsvoorwaarden

– Een marktconform salaris (12 maandsalarissen, vakantiegeld en 13de maand)

– 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband

– Professionele en onafhankelijke(impact) organisaties met ambitie

– Kantoor zit vanaf het voorjaar 2023 op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam

– Werkweek van 3 of 4 dagen

 

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en heb je interesse? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar SYNC Executive Search (ginette.verkleij@syncsearch.nl). Vragen kun je stellen aan Ginette Verkleij (06-41266955).