Sinds zaterdag 3 juni is het Holland Festival in volle gang. Het toonaangevende podiumkunstenfestival viert dit jaar haar zeventigste verjaardag. Tot en met 25 juni is een uitgebreid programma met theater, dans, muziek en beeldende kunst te bezoeken op verschillende locaties in Amsterdam.
Hieronder drie voorstellingen uitgelicht en ondersteund door Ammodo:

La Chanson de Roland

Naar één van de meest bekende ridderverhalen van Europa – Het Roelantslied – heeft de Egyptische kunstenaar Wael Shawky de theaterbewerking La Chanson de Roland gemaakt. In dit verhaal zijn Karel de Grote en zijn neef Roelant in oorlog met het islamitische volk van de Saracenen. Dit is geen ongebruikelijke aanleiding voor Wael Shawky: in zijn werk bekijkt hij vaker de westerse geschiedenis vanuit een Arabisch perspectief.

Zondag 11 juni om 23.00 uur in de Stadsschouwburg Amsterdam
Maandag 12 juni om 23.00 uur in de Stadsschouwburg Amsterdam

En Manque

Werk van regisseur Vincent Macaignes staat bekend als radicaal en intens. In zijn nieuwe voorstelling En Manque is dat niet anders: gevangen personages vechten tegen eenzaamheid en gaan op zoek naar zuivere  liefde. In een stormachtig gevecht balanceren de personages tussen melancholie en depressie.

Donderdag 8 juni om 20.30 uur in het Compagnietheater Amsterdam
Vrijdag 9 juni om 20.30 uur in het Compagnietheater Amsterdam

Nicht Schlafen

Op de muziek van Gustav Mahler bewegen negen dansers rondom een imposant sculptuur van kunstenares Berlinde de Bruykere. De muziek stamt uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en vormt de aanleiding voor de choreograaf Alain Platel en zijn dansers om op zoek te gaan naar parallellen tussen toen en nu.

Dinsdag 20 juni om 20.30 uur in Koninklijk Theater Carré Amsterdam
Woensdag 21 juni om 20.30 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam
Donderdag 22 juni om 20.30 in Koninklijk Theater Carré Amsterdam

Bekijk www.hollandfestival.nl voor meer informatie

Lees hier meer over de samenwerking tussen Holland Festival en Ammodo