Op zaterdag 26 en zondag 27 november is de RijksakademieOPEN. Naast de studiopresentaties waarbij 45 ateliers te bezichtigen zijn, wordt een programma georganiseerd met films, rondleidingen en performances. De RijksakademieOPEN valt samen met het Amsterdam Art Weekend waarbij Amsterdam vier dagen lang het internationale podium voor hedendaagse beeldende kunst is.

Op zaterdag 26 november opent in het Stedelijk Museum Amsterdam de tentoonstelling MANIC/LOVE van Jordan Wolfson. Belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is het nieuwe werk Colored Sculpture, een computer gestuurde robot met het uiterlijk van een jongen die refereert aan de Amserikaanse literaire- en popcult karakters. MANIC/LOVE is onderdeel van de Stedelijk Contemporary reeks.

In Foam is gedurende het Amsterdam Art Weekend de Night Soil trilogie van Melanie Bonajo te zien. Deze experimentele films behandelen trends die buiten de socio-politieke normen van de consumptiemaatschappij vallen en zich meestal in de illegaliteit afspelen. In EYE is de groepstentoonstelling Celluloid te zien, waarin de eigenschappen van 16mm en 35mm-film getoond worden.

Verder start op 24 november het afsluitende programma van If I Can’t Dance I Don’t Want To Be A Part Of Your Revolution. Tijdens Edition VI presenteert If I Can’t Dance een programma waarin performances en presentaties te zien zijn van alle kunstenaars en onderzoekers die de afgelopen twee jaar betrokken waren bij If I Can’t Dance. Dit programma loopt door tot en met 11 december.