Naast een uitgebreid filmprogramma presenteert International Film Festival Rotterdam elk jaar veel werk dat de grenzen van cinema opzoekt. Het programmaonderdeel Art Directions omvat (film)installaties, immersive media, artists’ moving image, exposities, muziek en performances.
Ammodo draagt bij aan installaties en performances binnen het Art Directions-programma die nooit eerder in Europa te zien zijn geweest.
Afgebeeld: DUCK (installatie), Rachel Maclean, IFFR 2024
Het Bonnefantenmuseum presenteert de eerste solotentoonstelling in Nederland van Małgorzata Mirga-Tas (1978), een Poolse kunstenaar die tot het Romavolk behoort. In haar werk staat de viering van de Roma-identiteit centraal, die zij wil ontdoen van vooroordelen. Ze verweeft daarbij het mythische met het alledaagse.
In de tentoonstelling toont Mirga-Tas onder meer een serie wandkleden, portretten van Roma-bewoners in Krakau en een nieuw werk over het historische verhaal van Settela Steinbach, een Limburgs meisje dat in de Tweede Wereldoorlog werd gefilmd toen ze op de trein naar Auschwitz werd gezet. Lange tijd was Settela Steinbach het gezicht voor de Jodenvervolging in Nederland, tot in 1994 werd ontdekt dat ze niet Joods was maar tot de Roma behoorde.
Afgebeeld: Re-enchanting the World: March, Małgorzata Mirga-Tas, 2022
Het Curatorial Programme is het opleidingsprogramma voor getalenteerde internationale curatoren van De Appel. Het instituut selecteert één of twee curatorencollectieven om zich in de periode tussen 2024 en 2026 te verdiepen in de Amsterdamse kunstwereld, onderzoek te doen in samenwerking met tutoren en experts, en tentoonstellingen en een publieksprogramma voor De Appel te ontwikkelen.
Het Curatorial Programme richt zich vanaf 2024 op de collectieve praktijk. Hiermee borduurt De Appel voort op het concept ‘Lumbung’ dat ruangrupa tijdens documenta 15 in het Westerse kunstenveld introduceerde. Lumbung refereert aan een Indonesische gemeenschappelijke rijstschuur, die staat voor de principes van collectiviteit, het¬ delen en rechtvaardig verdelen van (financiële) middelen.
Afgebeeld: The Curatorial Programme 2022, Super Feelings Episode 2. Foto Sander van Wettum.
De Ateliers opent in 2023 Woonhuis, een nieuwe, experimentele presentatieruimte in de oude conciërgewoning van het gebouw. De presentatieruimte wordt voor en door kunstenaars gerund.
Zowel deelnemers als alumni worden uitgenodigd er hun werk te presenteren. De Ateliers zal jaarlijks commissions voor site-specifieke werken doen en er zullen lezingen, screenings en evenementen georganiseerd worden.
Afgebeeld: werk van Sam Marshall Lockyer tijdens Offspring 2022. Foto: Gert Jan van Rooij
De Eye Art & Film Prize wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar die zich begeeft op het grensvlak van kunst en film. De winnaar krijgt een geldprijs om te besteden aan nieuw werk en wordt onderdeel van een tentoonstelling in Eye.
Eerdere winnaars van de prijs waren Hito Steyerl (2015), Ben Rivers (2016), Wang Bing (2017), Francis Alÿs (2018), Meriem Bennani (2019), Kahlil Joseph (2020), Karrabing Film Collective (2021) en Saodat Ismailova (2022).
Lees ons interview uit 2016 met Jaap Guldemond, Director of Exhibitions en curator van Eye.
Afgebeeld: Bibi Seshanbe, Saodat Ismailova (winnaar Eye Art & Film Prize 2022), installatie tijdens Documenta 15, 2022
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo ondersteunt het alumninetwerk van de artist residency. Door voormalige deelnemers te betrekken bij publieke programma’s en door technische faciliteiten en studioruimte beschikbaar te stellen creëert de Rijksakademie een waardevolle en blijvende gemeenschap van kunstenaars.
Afgebeeld: Saemundur Thor Helgason, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
Garden of Scars is de eerste Nederlandse solopresentatie van de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama. Speciaal voor de Oude Kerk ontwikkelt hij een installatie bestaande uit ruim achthonderd gedenkstenen die zijn samengesteld uit afgietsels van de grafzerken in de Oude Kerk en de vloeren van onder andere Fort Elmina in Ghana, een knooppunt van de trans-Atlantische slavenhandel.
Op deze manier verbindt hij de familiegeschiedenissen van de kooplieden, kapiteins en burgemeesters die in de Oude Kerk begraven liggen met die van tot slaaf gemaakte Afrikanen.
Afgebeeld: Garden of Scars in de Oude Kerk, Mike Bink
Twee keer per jaar nodigt de Oude Kerk in Amsterdam een kunstenaar uit om site-specifiek werk te ontwikkelen dat zich verhoudt tot de architectuur en geschiedenis van het gebouw.
In 2024 presenteert de Iraanse beeldend kunstenaar Navid Nuur zijn solotentoonstelling When Doubt Turns into Destiny. Hierin verweeft hij een onderzoek naar de buurt met de notie van vergankelijkheid.
Het Bonnefantenmuseum presenteert de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Libanees-Nederlandse kunstenaar Mounira Al Solh (1978). Haar werk richt zich op politieke en maatschappelijke onderwerpen zoals migratie, ontheemding, trauma, taal en identiteit. Terugkerend in het oeuvre van Al Solh zijn bijvoorbeeld Midden-Oosterse tenten die gemaakt zijn van traditionele stoffen die ze samen met bezoekers, vluchtelingen en museumvrijwilligers borduurt.
Ook in het Bonnefantenmuseum zal zo’n werk te zien zijn, net als een reeks schilderijen, wandkleden en tekeningen, waaronder ook nieuw werk. In de tentoonstelling wil de kunstenaar een ode brengen aan vrouwen die historisch gezien onderbelicht zijn gebleven.
Afgebeeld: Lackadaisical Sunset to Sunset, Mounira Al Solh, 2019
In een solopresentatie in de mezzanine van het Stedelijk Museum Amsterdam onderzoekt Nora Turato de functie van taal in een cultuur die overspoeld wordt met informatie. Welke informatie beklijft en welke wordt genegeerd? Ze spoort haar publiek aan hun relatie tot taal en de onderliggende machtsstructuren opnieuw te beoordelen.
Afgebeeld: Pool 2 (2018), Nora Turato.
My Oma is een groepstentoonstelling met de omafiguur als artistiek vertrekpunt. Daarbij worden thema’s als mobiliteit, genegenheid en conflict onderzocht.
De tentoonstelling bestaat uit zowel bestaande als nieuwe werken van diverse kunstenaars verbonden met de Global South en markeert het einde van het zesjarige directeurschap van curator Sofia Hernández Chong Cuy.
Ammodo sprak haar aan het begin van haar directeurschap over haar visie op wat toen nog Witte de With heette. Lees het interview hier terug.
Afgebeeld: Kenyalang Circus, Marcos Kueh, 2022
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo steunt de Open Studios, de gezamenlijke tentoonstelling van de Rijksakademie waarbij de kunstenaars hun werk presenteren aan een breed publiek. Dit jaarlijkse evenement biedt kunstprofessionals en liefhebbers een uniek overzicht van de voorhoede van de hedendaagse kunst.
Afgebeeld: Hend Samir, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo draagt bij aan de inhoudelijke begeleiding van de artists in residence door externe adviseurs. Door adviseurs en gastadviseurs uit diverse velden uit te nodigen biedt de Rijksakademie een breed spectrum aan input aan zijn deelnemers.
Afgebeeld: Takanori Suzuki, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
Youth is de eerste solotentoonstelling in Nederland van de Duitse kunstenaar Anne Imhof. Door middel van kunst, architectuur, licht en geluid maakt zij van de kelderzaal van het Stedelijk Museum Amsterdam een unheimische totaalinstallatie. In januari 2023 eindigt de tentoonstelling met een reeks performances.
In Youth zoekt Imhof de donkere kant van het leven op. Ze stelt de dynamiek van macht aan de orde en raakt aan gevoelens van eenzaamheid, hebzucht en de angst om iets te missen.
Met de nieuwe tentoonstellingenreeks Call and Response presenteert Kunstinstituut Melly vanaf 2024 twee keer per jaar een dubbele solotentoonstelling. Hierbij ontwikkelen steeds twee internationaal toonaangevende kunstenaars nieuw werk dat gelijktijdig te zien is en waarmee zij reageren op een veranderende wereld.
Afgebeeld: Bewaard, Sijben Rosa, 2023
Cráter Invertido is een collectief van elf kunstenaars en activisten uit Mexico-Stad. Ter ere van het vijftienjarig bestaan van het collectief presenteert Framer Framed in 2025 een retrospectieve tentoonstelling van hun oeuvre waarbij ook nieuw werk getoond wordt.
Cráter Invertido creëert absurdistische verhalen middels drukwerk zoals (riso)prints en publicaties, tekeningen, poppen, video en radio. Hun werk is gericht op onderwerpen als samenleven, zorg en bescherming van gebieden waar de biodiversiteit bedreigd wordt.
De Ateliers biedt jaarlijks twintig talentvolle kunstenaars een hoogwaardige werkomgeving om hun praktijk gedurende twee jaar te ontwikkelen.
In 2020 richtte De Ateliers met ondersteuning van Ammodo het Productiefonds op, waarmee kunstenaars hun praktijk kunnen bekostigen. Het fonds bevordert artistiek experiment en vergroot de vrijheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen.
Afgebeeld: werk van Tash Keddy tijdens Offspring 2022. Foto: Gert Jan van Rooij
Het Centraal Museum organiseert de eerste Nederlandse museale solotentoonstelling van de Franse kunstenaar Pauline Curnier Jardin. Het museum heeft de kunstenaar uitgenodigd om nieuw werk te ontwikkelen. Deze nieuwe installatie, getiteld Adoration, wordt getoond naast vier van haar bestaande installaties.
Lees ons interview met Pauline Curnier Jardin uit 2017.
Afgebeeld: Adoration, Pauline Curnier Jardin, 2022
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo ondersteunt de uitbreiding van het publieke lezingenprogramma van de Rijksakademie. Door lezingen en debatten te organiseren creëert de Rijksakademie een platform voor reflectie over hedendaagse kunst.
Afgebeeld: Mamali Shafahi & Ali Eslami, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo draagt bij aan een verhoging van het persoonlijke werkbudget van de kunstenaars. Middels budgetaanvragen worden bovendien kostbare en moeilijk te realiseren projecten mogelijk gemaakt.
Afgebeeld: Wouter van der Laan, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) lanceerde in 2021 een nieuwe competitiestructuur, met onder meer de Envision Competition.
De Envision Competition bestaat jaarlijks uit ongeveer vijftien films die tijdens IDFA hun internationale- of wereldpremière beleven. De focus ligt op de artistieke en cinematografische ontwikkeling van jong en gevestigd talent. Het programma geeft een platform aan makers die tegen de stroom inzwemmen en met tegendraadse films een bijdrage leveren aan de documentaire filmkunst.
Afbeelding: still uit Octopus (2021) van Karim Kassem, winnaar van de IDFA Award for Best Film in de Envision Competition 2021
Naast een uitgebreid filmprogramma presenteert International Film Festival Rotterdam elk jaar veel werk dat de grenzen van cinema opzoekt. Het programmaonderdeel Art Directions omvat (film)installaties, immersive media, artists’ moving image, exposities, muziek en performances.
Ammodo draagt bij aan installaties en performances binnen het Art Directions-programma die nooit eerder in Europa te zien zijn geweest.
Afgebeeld: DUCK (installatie), Rachel Maclean, IFFR 2024
Twee keer per jaar nodigt de Oude Kerk in Amsterdam een kunstenaar uit om site-specifiek werk te ontwikkelen dat zich verhoudt tot de architectuur en geschiedenis van het gebouw.
In 2024 presenteert de Iraanse beeldend kunstenaar Navid Nuur zijn solotentoonstelling When Doubt Turns into Destiny. Hierin verweeft hij een onderzoek naar de buurt met de notie van vergankelijkheid.
Met de nieuwe tentoonstellingenreeks Call and Response presenteert Kunstinstituut Melly vanaf 2024 twee keer per jaar een dubbele solotentoonstelling. Hierbij ontwikkelen steeds twee internationaal toonaangevende kunstenaars nieuw werk dat gelijktijdig te zien is en waarmee zij reageren op een veranderende wereld.
Afgebeeld: Bewaard, Sijben Rosa, 2023
Het Bonnefantenmuseum presenteert de eerste solotentoonstelling in Nederland van Małgorzata Mirga-Tas (1978), een Poolse kunstenaar die tot het Romavolk behoort. In haar werk staat de viering van de Roma-identiteit centraal, die zij wil ontdoen van vooroordelen. Ze verweeft daarbij het mythische met het alledaagse.
In de tentoonstelling toont Mirga-Tas onder meer een serie wandkleden, portretten van Roma-bewoners in Krakau en een nieuw werk over het historische verhaal van Settela Steinbach, een Limburgs meisje dat in de Tweede Wereldoorlog werd gefilmd toen ze op de trein naar Auschwitz werd gezet. Lange tijd was Settela Steinbach het gezicht voor de Jodenvervolging in Nederland, tot in 1994 werd ontdekt dat ze niet Joods was maar tot de Roma behoorde.
Afgebeeld: Re-enchanting the World: March, Małgorzata Mirga-Tas, 2022
Het Bonnefantenmuseum presenteert de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Libanees-Nederlandse kunstenaar Mounira Al Solh (1978). Haar werk richt zich op politieke en maatschappelijke onderwerpen zoals migratie, ontheemding, trauma, taal en identiteit. Terugkerend in het oeuvre van Al Solh zijn bijvoorbeeld Midden-Oosterse tenten die gemaakt zijn van traditionele stoffen die ze samen met bezoekers, vluchtelingen en museumvrijwilligers borduurt.
Ook in het Bonnefantenmuseum zal zo’n werk te zien zijn, net als een reeks schilderijen, wandkleden en tekeningen, waaronder ook nieuw werk. In de tentoonstelling wil de kunstenaar een ode brengen aan vrouwen die historisch gezien onderbelicht zijn gebleven.
Afgebeeld: Lackadaisical Sunset to Sunset, Mounira Al Solh, 2019
Cráter Invertido is een collectief van elf kunstenaars en activisten uit Mexico-Stad. Ter ere van het vijftienjarig bestaan van het collectief presenteert Framer Framed in 2025 een retrospectieve tentoonstelling van hun oeuvre waarbij ook nieuw werk getoond wordt.
Cráter Invertido creëert absurdistische verhalen middels drukwerk zoals (riso)prints en publicaties, tekeningen, poppen, video en radio. Hun werk is gericht op onderwerpen als samenleven, zorg en bescherming van gebieden waar de biodiversiteit bedreigd wordt.
Het Curatorial Programme is het opleidingsprogramma voor getalenteerde internationale curatoren van De Appel. Het instituut selecteert één of twee curatorencollectieven om zich in de periode tussen 2024 en 2026 te verdiepen in de Amsterdamse kunstwereld, onderzoek te doen in samenwerking met tutoren en experts, en tentoonstellingen en een publieksprogramma voor De Appel te ontwikkelen.
Het Curatorial Programme richt zich vanaf 2024 op de collectieve praktijk. Hiermee borduurt De Appel voort op het concept ‘Lumbung’ dat ruangrupa tijdens documenta 15 in het Westerse kunstenveld introduceerde. Lumbung refereert aan een Indonesische gemeenschappelijke rijstschuur, die staat voor de principes van collectiviteit, het¬ delen en rechtvaardig verdelen van (financiële) middelen.
Afgebeeld: The Curatorial Programme 2022, Super Feelings Episode 2. Foto Sander van Wettum.
In een solopresentatie in de mezzanine van het Stedelijk Museum Amsterdam onderzoekt Nora Turato de functie van taal in een cultuur die overspoeld wordt met informatie. Welke informatie beklijft en welke wordt genegeerd? Ze spoort haar publiek aan hun relatie tot taal en de onderliggende machtsstructuren opnieuw te beoordelen.
Afgebeeld: Pool 2 (2018), Nora Turato.
De Ateliers biedt jaarlijks twintig talentvolle kunstenaars een hoogwaardige werkomgeving om hun praktijk gedurende twee jaar te ontwikkelen.
In 2020 richtte De Ateliers met ondersteuning van Ammodo het Productiefonds op, waarmee kunstenaars hun praktijk kunnen bekostigen. Het fonds bevordert artistiek experiment en vergroot de vrijheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen.
Afgebeeld: werk van Tash Keddy tijdens Offspring 2022. Foto: Gert Jan van Rooij
De Ateliers opent in 2023 Woonhuis, een nieuwe, experimentele presentatieruimte in de oude conciërgewoning van het gebouw. De presentatieruimte wordt voor en door kunstenaars gerund.
Zowel deelnemers als alumni worden uitgenodigd er hun werk te presenteren. De Ateliers zal jaarlijks commissions voor site-specifieke werken doen en er zullen lezingen, screenings en evenementen georganiseerd worden.
Afgebeeld: werk van Sam Marshall Lockyer tijdens Offspring 2022. Foto: Gert Jan van Rooij
My Oma is een groepstentoonstelling met de omafiguur als artistiek vertrekpunt. Daarbij worden thema’s als mobiliteit, genegenheid en conflict onderzocht.
De tentoonstelling bestaat uit zowel bestaande als nieuwe werken van diverse kunstenaars verbonden met de Global South en markeert het einde van het zesjarige directeurschap van curator Sofia Hernández Chong Cuy.
Ammodo sprak haar aan het begin van haar directeurschap over haar visie op wat toen nog Witte de With heette. Lees het interview hier terug.
Afgebeeld: Kenyalang Circus, Marcos Kueh, 2022
Het Centraal Museum organiseert de eerste Nederlandse museale solotentoonstelling van de Franse kunstenaar Pauline Curnier Jardin. Het museum heeft de kunstenaar uitgenodigd om nieuw werk te ontwikkelen. Deze nieuwe installatie, getiteld Adoration, wordt getoond naast vier van haar bestaande installaties.
Lees ons interview met Pauline Curnier Jardin uit 2017.
Afgebeeld: Adoration, Pauline Curnier Jardin, 2022
De Eye Art & Film Prize wordt sinds 2015 jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar die zich begeeft op het grensvlak van kunst en film. De winnaar krijgt een geldprijs om te besteden aan nieuw werk en wordt onderdeel van een tentoonstelling in Eye.
Eerdere winnaars van de prijs waren Hito Steyerl (2015), Ben Rivers (2016), Wang Bing (2017), Francis Alÿs (2018), Meriem Bennani (2019), Kahlil Joseph (2020), Karrabing Film Collective (2021) en Saodat Ismailova (2022).
Lees ons interview uit 2016 met Jaap Guldemond, Director of Exhibitions en curator van Eye.
Afgebeeld: Bibi Seshanbe, Saodat Ismailova (winnaar Eye Art & Film Prize 2022), installatie tijdens Documenta 15, 2022
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo steunt de Open Studios, de gezamenlijke tentoonstelling van de Rijksakademie waarbij de kunstenaars hun werk presenteren aan een breed publiek. Dit jaarlijkse evenement biedt kunstprofessionals en liefhebbers een uniek overzicht van de voorhoede van de hedendaagse kunst.
Afgebeeld: Hend Samir, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo ondersteunt de uitbreiding van het publieke lezingenprogramma van de Rijksakademie. Door lezingen en debatten te organiseren creëert de Rijksakademie een platform voor reflectie over hedendaagse kunst.
Afgebeeld: Mamali Shafahi & Ali Eslami, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo ondersteunt het alumninetwerk van de artist residency. Door voormalige deelnemers te betrekken bij publieke programma’s en door technische faciliteiten en studioruimte beschikbaar te stellen creëert de Rijksakademie een waardevolle en blijvende gemeenschap van kunstenaars.
Afgebeeld: Saemundur Thor Helgason, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo draagt bij aan de inhoudelijke begeleiding van de artists in residence door externe adviseurs. Door adviseurs en gastadviseurs uit diverse velden uit te nodigen biedt de Rijksakademie een breed spectrum aan input aan zijn deelnemers.
Afgebeeld: Takanori Suzuki, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
De tweejarige artist residency van de Rijksakademie van Beelden Kunsten biedt internationaal toptalent de ruimte om hun kunstpraktijk onder optimale omstandigheden te ontwikkelen.
Ammodo draagt bij aan een verhoging van het persoonlijke werkbudget van de kunstenaars. Middels budgetaanvragen worden bovendien kostbare en moeilijk te realiseren projecten mogelijk gemaakt.
Afgebeeld: Wouter van der Laan, Open Studios 2022 (foto: Sander van Wettum)
Garden of Scars is de eerste Nederlandse solopresentatie van de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama. Speciaal voor de Oude Kerk ontwikkelt hij een installatie bestaande uit ruim achthonderd gedenkstenen die zijn samengesteld uit afgietsels van de grafzerken in de Oude Kerk en de vloeren van onder andere Fort Elmina in Ghana, een knooppunt van de trans-Atlantische slavenhandel.
Op deze manier verbindt hij de familiegeschiedenissen van de kooplieden, kapiteins en burgemeesters die in de Oude Kerk begraven liggen met die van tot slaaf gemaakte Afrikanen.
Afgebeeld: Garden of Scars in de Oude Kerk, Mike Bink
Youth is de eerste solotentoonstelling in Nederland van de Duitse kunstenaar Anne Imhof. Door middel van kunst, architectuur, licht en geluid maakt zij van de kelderzaal van het Stedelijk Museum Amsterdam een unheimische totaalinstallatie. In januari 2023 eindigt de tentoonstelling met een reeks performances.
In Youth zoekt Imhof de donkere kant van het leven op. Ze stelt de dynamiek van macht aan de orde en raakt aan gevoelens van eenzaamheid, hebzucht en de angst om iets te missen.
International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) lanceerde in 2021 een nieuwe competitiestructuur, met onder meer de Envision Competition.
De Envision Competition bestaat jaarlijks uit ongeveer vijftien films die tijdens IDFA hun internationale- of wereldpremière beleven. De focus ligt op de artistieke en cinematografische ontwikkeling van jong en gevestigd talent. Het programma geeft een platform aan makers die tegen de stroom inzwemmen en met tegendraadse films een bijdrage leveren aan de documentaire filmkunst.
Afbeelding: still uit Octopus (2021) van Karim Kassem, winnaar van de IDFA Award for Best Film in de Envision Competition 2021