Van woensdag 14 november tot en met zondag 25 november 2018 vindt het jaarlijks terugkerende International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Op verschillende locaties door de stad Amsterdam zijn documentaires van allerlei genres te zien. IDFA is het grootste documentaire festival ter wereld.

De films die tijdens IDFA te zien zijn, worden geselecteerd uit zo’n 3300 inzendingen. Aan de hand van de criteria vorm, inhoud en overdracht kiezen verschillende jury’s een selectie films. “IDFA zoekt naar documentaires die stilistisch interessant of vernieuwend zijn, die maatschappelijk relevant zijn en die erin slagen duidelijk te communiceren met hun publiek”, aldus de organisatie.

De kern van de programmering van IDFA, waar meer dan 300 films te zien zijn, wordt gevormd door de Competitieprogramma’s. De Competitieprogramma’s bestaan uit negen categorieën: Feature-Length Competition, First Appearance Competition, Mid-Length Competition, DocLab Competition for Digital Storytelling, DocLab Competition for Immersive Non-Fiction, Short Competition, Dutch Competition,  Student Competition and Kids & Docs Competition. Per competitie worden maximaal vijftien documentaires geselecteerd door een internationale jury.

Tijdens IDFA gaan ruim 100 documentaires in première waaronder dit jaar de openingsfilm Kabul, City in the Wind van regisseur Aboozar Amini.

Ammodo ondersteunt de Competitieprogramma’s om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van getalenteerde filmmakers en de vertoning van kwalitatief hoogwaardige creatieve documentaires.

idfa.nl

Still uit Kabul, City in the Wind, film van Aboozar Amini