Van woensdag 15 november tot en met zondag 26 november 2017 vindt het jaarlijks terugkerende International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Op verschillende locaties door de stad Amsterdam zijn documentaires van allerlei genres te zien. IDFA is het grootste documentaire festival ter wereld.

De films die tijdens IDFA te zien zijn, worden geselecteerd uit zo’n 3300 inzendingen. Aan de hand van de criteria vorm, inhoud en overdracht kiezen verschillende jury’s een selectie films. “IDFA zoekt naar documentaires die stilistisch interessant of vernieuwend zijn, die maatschappelijk relevant zijn en die erin slagen duidelijk te communiceren met hun publiek”, aldus de organisatie.

De kern van de programmering van IDFA, waar meer dan 300 films te zien zijn, wordt gevormd door de Competitieprogramma’s. Het gaat in dit programmaonderdeel om creatieve documentaires die filmisch zijn vormgegeven en uiting geven aan de persoonlijke visie van de maker. De Competitieprogramma’s bestaan uit zeven categorieën: Feature-Length Competition, Mid-Length Competition, First Appearance Competition, Dutch Competition, DocLab Competition, Student Competition en Kids & Docs Competition. Per competitie worden maximaal vijftien documentaires geselecteerd door een meerkoppige jury. Per categorie worden acht Awards uitgereikt: zeven Awards voor de competities en één award voor de publieksprijs.

Tijdens IDFA gaan ruim 100 documentaires in première waaronder dit jaar de openingsfilm Amal van regisseur Mohamed Siam.

Ammodo ondersteunt de Competitieprogramma’s om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van getalenteerde filmmakers en de vertoning van kwalitatief hoogwaardige creatieve documentaires.

idfa.nl

Still uit Amal, film van Mohamed Siam