Stichting Ammodo, Voor kunst, architectuur en wetenschap

Ammodo reikt twee wetenschapsprijzen uit: de Ammodo Science Award for groundbreaking research en de Ammodo Science Award for fundamental research.

 

Visualisaties Ammodo Science Award for fundamental research 2017

 

De Ammodo Science Award

for fundamental research

 

Fundamenteel wetenschappelijk onderzoek is van groot belang voor het verruimen van onze kennis. De Ammodo Science Award for fundamental research stimuleert daarom specifiek de fundamentele wetenschap. De Award bestrijkt alle wetenschappelijke disciplines, verdeeld in vier domeinen: Biomedical Sciences, Humanities, Natural Sciences en Social Sciences.

Ammodo reikt sinds 2015 elke twee jaar de Ammodo Science Award for fundamental research uit. De Ammodo Science Award for fundamental research is bedoeld voor excellente wetenschappers in hun mid-career en omvat acht geldbedragen van elk 300.000 euro. Het nominatie- en selectieproces wordt voor deze Award verzorgd door de KNAW.

Uitreiking Ammodo Science Award for groundbreaking research 2022

 

De Ammodo Science Award

for groundbreaking research

 

Naast de Ammodo Science Award for fundamental research, reikt Ammmodo sinds 2020 ook de Ammodo Science Award for groundbreaking research uit. Met de Ammodo Science Award for groundbreaking research wordt de waardering uitgesproken voor onderzoek dat internationaal erkend, hoogstaand en in potentie baanbrekend is en in gezamenlijkheid wordt uitgevoerd. De Award omvat twee geldprijzen van 1.200.000 euro en werd in 2020 uitgereikt in de domeinen Natural Sciences en Social Sciences, en in 2022 in de domeinen Biomedical Sciences en Humanities.

Lees hier alles over de Ammodo Science Award for fundamental research en de Ammodo Science Award for groundbreaking research.