Van woensdag 18 november tot en met zondag 29 november 2020 vindt het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Dit jaar wordt het festival hybride georganiseerd: de programmering bestaat uit een combinatie van online en offline voorstellingen. De online vertoningen duren tot 6 december 2020. Opnieuw zijn documentaires van allerlei genres te zien. IDFA is het grootste documentairefestival ter wereld.

De films die tijdens IDFA te zien zijn, worden geselecteerd uit zo’n 3.300 inzendingen. Aan de hand van de criteria vorm, inhoud en overdracht maken verschillende jury’s een selectie films. “IDFA zoekt naar documentaires die stilistisch interessant of vernieuwend zijn, die maatschappelijk relevant zijn en die erin slagen duidelijk te communiceren met hun publiek”, aldus de organisatie.

De kern van de programmering van IDFA, waar meer dan 300 films worden vertoond, wordt gevormd door de Competitieprogramma’s. De Competitieprogramma’s bestaan uit tien categorieën: Feature-Length Documentary, Mid-Length Documentary, First Appearance, Digital Storytelling, Immersive Non-Fiction, Dutch Documentary, Short Documentary, Student Documentary, Kids & Docs en Creative Use of Archive. Per competitie worden maximaal vijftien documentaires geselecteerd door een internationale jury.

Ammodo ondersteunt de Competitieprogramma’s om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van getalenteerde filmmakers en de vertoning van kwalitatief hoogwaardige creatieve documentaires.

idfa.nl

Foto: International Documentary Filmfestival Amsterdam 2019, Award Show