Het Concertgebouworkest presenteert op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 juni de Ammodo Masterclass, een openbare masterclass dirigeren door Iván Fischer.

De Hongaarse dirigent zal zijn kennis en ervaring delen met vier zeer talentvolle jonge dirigenten: Earl Lee (Korea/Canada), Corinna Niemeyer (Duitsland), Jaume Santonja (Spanje) en Katharina Wincor (Oostenrijk).

Tijdens deze masterclass dirigeren alle vier deelnemers het orkest iedere dag. Iván Fischer zal iedere deelnemer specifieke aanwijzingen geven over wat hij of zij nodig heeft om door te groeien en zich verder te ontwikkelen als dirigent. Dat kan gaan om muzikale ideeën, slagtechniek, repetitietechniek, luistervaardigheid, communicatie en leiderschap. De jonge dirigenten zullen daarnaast feedback krijgen van orkestleden. Artistiek directeur Joel Ethan Fried presenteert voor de jonge dirigenten een interactieve workshop omtrent carrièreontwikkeling.

De Ammodo Masterclass van het Concertgebouworkest is van onschatbare waarde voor de deelnemende dirigenten, voor de jonge musici die als toehoorders aanwezig zullen zijn en voor muziekliefhebbers die meer willen leren over de fascinerende interactie tussen dirigent en orkest.

Voor meer informatie en kaarten voor de Ammodo Masterclass, bezoek de website van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

 

Iván Fischer repeteeert met het Concertgebouworkest. Foto: Renske Vrolijk