In de serie Solo Duets presenteert Kunstinstituut Melly steeds twee solotentoonstellingen naast elkaar. Deze editie toont werk van Pablo Castañeda en Beatriz Santiago Muñoz.

Pablo Castañeda woont in Mexicali in Baja California, Mexico en richt zich al decennia lang op het in beeld brengen van zijn directe omgeving en het omringende landschap, zijn vrienden en de lokale kunstgemeenschap. Stedelijke microverhalen, absurde en surrealistische scènes en woestijnlandschappen komen veelvuldig voor in het werk van de kunstenaar.

Beatriz Santiago Muñoz is een in Puerto Rico gevestigde kunstenaar die voornamelijk werkt met experimentele bewegende beelden. Ze ontwikkelt haar films en video’s door te schrijven, maar laat zich ook inspireren toevallige ontmoetingen en gestructureerde improvisatie met non-acteurs.

Klik hier voor een interview met Sofia Hernández Chong Cuy, directeur van Kunstinstituut Melly, waarin ze spreekt over haar visie voor Melly en samenwerking tussen de Nederlandse kunstinstellingen.

kunstinstituutmelly.nl

Afgebeeld: That which identifies them, like the eye of the cyclops, Beatriz Santiago Muñoz, 2016