Over Ammodo

We initiëren, ontwikkelen en ondersteunen projecten binnen de beeldende kunst, podiumkunst en wetenschap. Kunstenaars en wetenschappers zien vaak dingen die anderen (nog) niet zien. Ze signaleren maatschappelijke tendensen, verleggen grenzen en doen revolutionaire ontdekkingen. Door ruimte voor verdieping te bieden en een bijdrage te leveren aan de zichtbaarheid van hun werk, stimuleren we de ontwikkeling van kunst en wetenschap.

Interviews

We willen ontwikkelingen binnen de kunst en wetenschap kunnen duiden. Daarom geven we experts en makers een podium om hun visie uiteen te zetten.

Cases

We werken samen met gerenommeerde partners. Samen initiëren we grensverleggende projecten. 

Agenda

 • Solo Duets: Iris Kensmil en Jasmine Thomas-Girvan

  Solo Duets: Iris Kensmil en Jasmine Thomas-Girvan

  Tentoonstelling
  01 oktober 2021 t/m 20 maart 2022
  Kunstinstituut Melly

  In de serie Solo Duets presenteert Kunstinstituut Melly steeds twee solotentoonstellingen naast elkaar. Deze editie toont nieuw werk van Iris Kensmil (1970) en Jasmine Thomas-Girvan (1961).

  De Nederlandse kunstenaar Iris Kensmil met Surinaamse wortels schildert portretten van zwarte mensen in de moderne westerse wereld. Daarbij benadrukt ze hun centrale rol als denkers en activisten. Haar werk ontstaat vanuit een gestaag proces van lezen, luisteren, kijken – en vervolgens schilderen.

  Jasmine Thomas-Girvan is geboren op Jamaica en werkt in Trinidad en Tobago. Ze giet beelden van brons, zilver, glas en natuurlijke materialen die ze vindt in de Caribische landschappen. Voor haar fantasievolle creaties vindt ze inspiratie in folklore, mythes en (orale) geschiedenis.

  Klik hier voor een interview met Sofia Hernández Chong Cuy, directeur van Kunstinstituut Melly, waarin ze spreekt over haar visie voor Melly en samenwerking tussen de Nederlandse kunstinstellingen.

  kunstinstituutmelly.nl

  Foto: Gert Jan van Rooij

 • Solo’s Gülsün Karamustafa & Léon Ferrari

  Solo’s Gülsün Karamustafa & Léon Ferrari

  Tentoonstelling
  27 november 2021 t/m 13 maart 2022
  Van Abbemuseum

  In 2021 presenteert het Van Abbemuseum de gecombineerde solotentoonstelling van Gülsün Karamustafa (1946, Istanbul) en León Ferrari (1920-2013, Buenos Aires) gecombineerd tentoongesteld. Afkomstig uit verschillende delen van de wereld loopt hun culturele en geopolitieke geschiedenis verrassend parallel. De tentoonstelling geeft inzicht in hun artistieke ontwikkeling en persoonlijke kijk op de veranderingen en conflicten in hun land. Karamustafa maakt voor de tentoonstelling nieuw werk.

  vanabbemuseum.nl

  Beeld: Gülsün Karamustafa, Promised Paintings (Angels 2) (detail), Collectie Van Abbemuseum

 • Jonathas de Andrade

  Jonathas de Andrade

  Tentoonstelling
  14 januari t/m 10 april 2022
  FOAM

  Aankomend najaar presenteert Foam Next Level met Jonathas de Andrade. De kunstenaar combineert feit en fictie en gebruikt geënsceneerde scenario’s, die in samenwerking tot stand zijn gekomen, om gelaagde verhalen te vertellen.

  foam.org

  Jonathas de Andrade, ABC da cana (Sugarcane ABC), 2014